Punerea in functiune a unui mini incarcator Sunward

Punerea in funcțiune a unui mini încărcator Sunward

Înainte să punem în funcțiune un mini-încărcător Sunward, trebuie să verificăm nivelul uleiului. Se scoate joja și se verifică nivelul uleiului. Nivelul lichidului hidraulic este afișat în partea din spate a utilajului. Nivelul lichidului hidraulic este indicat pe vizor. Se verifică și nivelul de antigel.

Pentru întreținerea mini-încărcătorului, utilajul trebuie gresat după 8 ore de funcționare, în locurile indicate, cu ajutorul decalimetrului.

După ce toate verificările au fost efectuate, putem porni motorul. Înainte de pornire, se coboară bara de siguranță și se pune centura de siguranță. Introducem cheia în contact, se pune contactul, se învârte doar jumătate de poziție – pentru bujie, după care pornim efectiv utilajul.

Dacă nu ai dispoziția necesară să citești, urmează linkul de mai jos pentru un video de punere in funcțiune:

Manipularea mini-încărcătorului.

Maneta din partea stângă este responsabilă de mișcarea utilajului, înainte și înapoi, prin acționarea manetei față-spate. Tot de la această manetă se rotește utilajul, la stânga sau la dreapta.

Maneta din partea dreaptă controlează brațul mini-încărcătorului, în sus sau în jos. Acționarea manetei la dreapta și la stânga  închide sau deschide cupa.

Aerul se pornește din partea laterală a geamului frontal, fie rece sau cald.

Primul buton oprește toate comenzile mini-încărcătorului.

Acest buton activează girofarul.

Acest buton activează luminile de lucru.

 

Semnalizarea.

Cu acest buton, se activează circuitul hidraulic de pe partea dreaptă, care se folosește la atașamentele care au nevoie de un flux continuu de ulei hidraulic.

Pentru decuplarea cupei, deschidem sistemele de prindere și, cu ajutorul manetelor, decuplăm cupla.

Pentru cuplarea cupei sau a unui alt atașament, se procedează astfel. Sistemul de prindere trebuie să fie deschis, iar, cu ajutorul manetelor de control, fixăm atașamentului în brațul mini-încărcătorului. Închidem sistemul de prindere.

În cazul atașamentelor cu sisteme hidraulice, conectăm furtunurile.

Brațul de excavare se fixează în siguranțe.

Înainte de utilizarea brațului de excavare, scoatem toate siguranțele, pe care acesta le are.

Pentru a putea folosi brațul de excavare, scoatem ușa frontală. Pentru ca toate comenzile mini-încărcătorului să funcționeze cu ușa frontală scoasă, apăsăm butonul din partea stângă a utilajului.

De aici, activăm sistemul hidraulic.

Înainte de folosirea brațului, trebuie să îl calăm. Prin tragerea primelor două manete.

Maneta din partea dreaptă controlează partea inferioară a brațului. În față, pentru coborârea brațului, iar în spate, pentru ridicarea lui. În stânga, pentru închiderea cupei, iar în dreapta, pentru deschiderea cupei. Maneta din partea stângă are rolul de a controla partea superioară a brațului, pentru deschiderea și închiderea lui. Rotirea mini-încărcătorului se face cu ajutorul manetei din dreapta, acționată pe stânga sau pe dreapta.

Pentru deplasarea utilajului, se pot acționa atât pedalele, cât și manetele poziționate în fața operatorului. Maneta din dreapta acționează lama greder, respectiv ridicarea și coborârea acesteia.

Mini-încărcătorul este dotat cu radio, care are intrări USB și pentru card de memorie. Becul din interiorul utilajului este poziționat în partea de sus, deasupra operatorului.

Restul brațului funcționează ca la un buldoexcavator, respectiv maneta din partea stângă este responsabilă de mișcarea brațului în stânga și în dreapta, respectiv închiderea sau deschiderea nivelului superior al brațului.

Maneta din partea dreaptă controlează închiderea și deschiderea cupei, prin manipularea ei în dreapta sau în stânga, iar, prin acționarea ei în sus și în jos, înclinăm sau deschidem întreg brațul.

După terminarea lucrului cu brațul de excavare, acesta se asigură cu ajutorul bolțurilor de siguranță.

Înainte de scoatere furtunurilor hidraulice, decuplăm sistemul hidraulic.

Fixăm bila la semnul de pe furtun și decuplăm furtunurile.

Scoatem sistemele de siguranță si le prindem pe brațul de excavare.

Pentru cupa multifuncțională, cuplarea se face la fel ca celelalte atașamente.

Pentru deschiderea și închiderea ei, apăsăm pedala din utilaj, stânga sau dreapta.

Cupa malaxor se prinde la fel ca toate atașamentele care au sistem hidraulic. În plus față de cuplarea furtunurilor hidraulice, avem o priza de 12 volți, care se cuplează în fața cabinei.

 

Pentru malaxarea betonului, apăsăm pedala din utilaj, stânga sau dreapta, în funcție de sensul de amestecare de care avem nevoie.

Pentru golirea betonului sau închiderea sistemului de golire, apăsăm acest buton și, concomitent, apăsăm pedala pentru închidere sau deschidere.

2020-06-18T07:56:17+00:00 iunie 3rd, 2020|