Ce este o instalație de foraj?

O instalație de foraj este un sistem integrat care forează în pământ sau rocă, cum ar fi fântâni de petrol sau apă. Instalațiile de foraj pot fi structuri masive care adăpostesc echipamente folosite pentru forarea puțurilor de apă, a puțurilor de petrol sau a puțurilor de extracție a gazelor naturale sau pot fi suficient de mici pentru a fi deplasate manual de o singură persoană.

Instalațiile de foraj pot preleva eșantioane minerale subterane, pot testa pietre, soluri și ape subterane și pot fi folosite și pentru a instala fabricări subterane, precum utilități subterane, instrumente, tuneluri sau puțuri. Platformele de foraj pot fi echipamente mobile montate pe camioane, șenile sau remorci, sau structuri mai permanente pe uscat sau pe mare. Prin urmare, termenul „instalație de foraj” se referă în general la echipamentele complexe care sunt folosite pentru a penetra suprafața scoarței terestre.

Cauți o instalație de foraj? Găsești pe SUNWARD o gamă largă la cel mai bun raport calitate-preț. Cere oferta aici.

Instalațiile de foraj de dimensiuni mici și mijlocii sunt mobile, cum ar fi cele utilizate în forarea și exploatarea mineralelor, foraj de sondă, puțuri de apă și investigații de mediu. Platformele mai mari sunt capabile să foreze prin mii de metri din scoarța terestră, folosind „pompe de noroi” mari pentru a circula noroiul de foraj (nămol) prin burghie și în susul inelului carcasei, pentru răcirea și îndepărtarea solului în timp ce un puț este forat.

Industria mineritului

Instalațiile de foraj minier sunt utilizate în două scopuri principale, forajul de explorare care are ca scop identificarea locației și calității unui mineral și forajul de producție, utilizat în ciclul de producție pentru minerit. Instalațiile de foraj utilizate pentru sablarea pietrelor pentru minele de suprafață variază în funcție de dimensiunea găurii dorite și sunt clasificate în mod obișnuit în găuri de producție mai mici și mai mari. Exploatarea subterană (roci dure) folosește o varietate de platforme de foraj în funcție de scopul dorit, cum ar fi producția, șurubarea, cablarea și tunelarea.

Cauți o instalație de foraj? Găsești pe SUNWARD o gamă largă la cel mai bun raport calitate-preț. Cere oferta aici.

2020-10-08T11:07:44+00:00 octombrie 8th, 2020|