În ultimii ani, industria agricolă și de construcții a suferit un boom de dezvoltare tehnologică care a făcut ca activitățile tradiționale să poată fi realizate cu ajutorul a diverse utilaje performante. Astfel, nu doar că s-a redus numărul de resurse implicate, ci a și ușurat direct munca constructorilor și fermierilor. Printre utilajele care pot facilita o multitudine de procese și sarcini se numără miniexcavatoarele și miniîncărcătoarele. Spre exemplu, se poate folosi un mini excavator pentru agricultura, dar și pentru construcții pentru că este un echipament multifuncțional.

În cele ce urmează îți vom prezenta o serie de aplicații și atașamente pe care le poți realiza sau utiliza folosind un mini excavator pentru agricultură.

mini excavator pentru agricultura

La ce aplicații se poate folosi un mini excavator pentru agricultură?

Evoluția tehnologică a permis avansul proceselor agricole, așadar un miniexcavator poate fi folosit într-o mulțime de activități agricole. De la pregătirea solului la operațiuni finale de finisare, miniexcavatorul devine un echipament adjuvant de care o fermă poate avea nevoie. 

Iată câteva dintre cele mai frecvente sarcini pe care le poți realiza cu un mini excavator nou pentru domeniul agricol: săpături, sistem de irigații prin introducerea de conducte, încărcări/descărcări de materiale/furaje/nutreț, baterea stâlpilor pentru garduri, terasamente, pregătirea și afânarea solului, curățarea șanțurilor, realizarea de șanțuri, și așa mai departe. 

Fiind ușor de transportat mini excavatorul poate fi deplasat cu ajutorul unei remorci oriunde în afara fermei. De asemenea, având un grad redus de compactare a solului datorită greutății sale operaționale face ca acesta să nu bătătorească solul sau să lase urme adânci ce pot să dăuneze afânării. Forța de care dispune, rapiditatea și ușurința în manevrare îi permit echipamentului să rupă solul la o adâncime considerabilă fără a crea daune.

aplicatii mini excavator agricultura

Ce accesorii se pot atașa unui mini excavator pentru agricultură?

În funcție de activitatea agricolă pe care dorești să o realizezi, există câteva accesorii pe care le poți atașa unui mini excavator. Spre exemplu: greblă, diverse tipuri de cupă, foreză, tocător de vegetație, lamă dozer, freză pământ, trencher cu lanț sau disc, freză de curățat și profilat șanțuri, placă de bătut stâlpi, etc.

Avantajele unui mini excavator pentru activitățile agricole

Miniexcavatorul Sunward este un utilaj eficace în orice activitate, chiar și în procese ce implică sarcinile agricole. Dimensiunile și designul îi permit echipamentului să pătrundă sau să lucreze până și în cele mai inaccesibile spații fiind o trăsătură foarte căutată de către operatori. Totodată, dacă lucrezi pe un teren nămolos sau nisipos, nu trebuie să-ți faci griji pentru utilajul, șenile din dotare ale miniexcavatorului îi vor asigura antiaderența de care are nevoie pentru a lucra în siguranță.

De asemenea, alegerea unui miniexcavator Sunward reprezintă alegerea unui calități superioare a componentelor. Acestea sunt construite pentru a facilita procesul de întreținere și mentenanță, iar caracteristicile de care dispun sunt menite pentru a reduce costurile de orice natură. 

Pentru pasionații de tehnologii sustenabile sau pentru cei care își doresc să diminueze nivelul de poluare, pot opta pentru un mini excavator electric. Acesta își îndeplinește cu brio toate sarcinile și are o autonomie de circa 6 ore de activitate intensă. 

mini excavator nou pentru domeniul agricol

Concluzie

În concluzie, dacă ești fermier și în căutare de utilaje pentru activități precum sisteme de irigat sau excavări, un mini excavator nou pentru fermă este tot ceea ce ai nevoie. Șenilele îi permit acestuia să lucreze pe orice suprafață, designul și dimensiunile îi facilitează accesul în diverse zone înguste, iar caracterul multifuncțional îi îngăduie să fie conectat la diverse accesorii care să-i crească productivitatea.