Una din cele mai importante provocări cu care se confruntă operatorii sau constructorii este alegerea potrivită a unui utilaj pe șantier. Echipamentul trebuie să întrunească mai multe criterii pentru a da cu adevărat randament. Astfel majoritatea utilajelor se aleg în funcție de activitatea care trebuie să fie realizată. În cadrul acestui articol vă vom prezenta câteva criterii folosite în alegerea unui mini incarcator santier.

Cum alegi un mini incarcator pentru santier?

În cadrul unui șantier, criteriul primordial în alegerea unui mini încărcător o reprezintă specificul activității pe care trebuie să o realizeze. În funcție de acest lucru, se vor stabili care este dimensiunea și tonajul echipamentului, atașamentele pe care trebuie să le folosească operatorul, dotările utilajului, capacitatea utilajului, chiar și costurile pe care le implică.

mini incarcator Sunward pe santier de lucru

1. Specificul activității

Specificul activității va da tonul în alegerea utilajului în cadrul unui șantier. Miniîncărcătoarele sunt cunoscute pentru versatilitatea lor și pentru că pot pătrunde cu ușurință în spații mai puțin accesibile. Acestea excelează în activități de încărcare și descărcare a materialelor. Pot fi folosite și pentru a realiza alte activități în funcție de atașamentul din dotare, precum: transportarea materialelor, încărcarea materialelor, piconaj, amestecarea materialelor, îngrijirea și curățarea spațiului de lucru, săparea de șanțuri sau chiar și deszăpezirea șantierului de lucru sau tăierea și îndepărtarea vegetației.

2. Dimensiunea și tonajul echipamentului

În funcție de complexitatea lucrării și dimensiunile spațiului de lucru, se va alege dimensiunea miniîncărcătorului. Astfel, în gama Sunward există diverse modele de mic la mare care pot fi operate cu ușurință și care se pliază foarte bine conform așteptărilor. Portofoliul Sunward cuprinde mini încărcătoare cu un tonaj între 2,8 tone și 4,4 tone. Cel mai mic model mini incarcator Sunward este SWL 2830 care are o putere de 65cp, iar cel mai mare model este SWTL 4538 pe șenile care dispune de o putere de circa 75cp.

3. Compatibilitatea cu diverse accesorii mini incarcator santier 

Un mini încărcător pentru șantier este cunoscut pentru compatibilitatea remarcabilă pe care o are cu diverse atașamente. Așadar, iată care sunt tipurile de accesorii mini incarcator santier: braț de excavare, clește pavaje/borduri, cupă crocodil/pelican, cupă malaxor, cupă de concasare, cupe midiexcavator, cupe miniincarcator frontal, despicător de lemne, foreză, freză cioate, freză de asfalt, freză de pământ, freză zăpadă, furci, lamă greder/nivelatoare, lamă zăpadă, lame, mașini de transplantat arbori, mini finisor de asfalt și agregate, perie, picon, placă de compactare, rampe încărcare, sărăriță, tocător forestier, tocător vegetație, trailer, trencher disc, trencher lanț.

mini incarcator sunward cu furci

4. Dotările unui mini încărcător pentru șantier

Având la bază mai multe criterii în alegerea unui utilaj pentru șantier, dotările pe care le prezintă sunt foarte importante. Prin designul și specificațiile tehnice, miniîncărcătorul este menit să ofere siguranță și confort operatorului. Cele mai noi modele sunt dotate cu tehnologii de ultimă generație având: aer condiționat, sisteme high flow, baterii puternice, sisteme hidraulice de calitate superioară, motoare conform standardelor europene de emisii Stage V. 

Miniîncărcătoarele Sunward pot fi dotate cu șenile de cauciuc sau roți. Pornind de la tipul de activitate și suprafața de lucru, se va alege utilajul care are cel mai bun randament. De asemenea, aceste dotări permit mini incarcatoarelor Sunward să realizeze daune minime suprafeței sau chiar deloc, dar și să aibă stabilitate în lucru fără a pune în pericol operatorul.

5. Capacitatea unui mini incarcator santier Sunward

Capacitatea unui mini incarcator santier Sunward poate fi măsurată sub mai multe aspecte: capacitate de ridicare/încărcare, capacitate de ridicare a brațului sau capacitate de basculare. Capacitatea de încărcare pentru această gamă se încadrează între 0,75 tone și 1,3 tone. În ceea ce privește capacitatea de ridicare a brațului, aceasta este de circa +/- 4 m în funcție de model. Iar, capacitatea de basculare a unui miniîncărcător este de 1,5 tone până la 3,4 tone.  

6. Diferența dintre un mini incarcator nou santier si unul la mâna a doua

Este recomandat atât din punct de vedere al siguranței în muncă, cât și a costurilor implicate să se lucreze cu utilaje noi. Acestea au avantajul de a avea dotări suplimentare dacă modelul este unui mai nou apărut. De asemenea, nu există pericolul de uzură sau de incapabilitatea de putea folosi anumite butoane sau manete. Un mini incarcator nou reprezintă o investiție importantă, care poate aduce beneficii multiple în timp. Câteva din beneficii ar fi: garanții de utilizare, lipsa uzurii, reducerea costurilor de reparații și scăderea frecvenței reparațiilor, posibilitatea de a folosi utilajul pe o perioadă mai îndelungată de timp.

mini incarcator Sunward

Concluzie

În concluzie, atunci cân trebuie să alegeți un mini incarcator santier pentru a vă eficientiza munca trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante. Acestea nu doar că vă vor ajuta să obțineți rezultatul dorit, dar ar putea economisi resurse importante care pot fi utilizate pentru a crește randamentul șantierului de lucru.