Excavatoarele sunt utilaje puternice care vin în diferite dimensiuni. Prin varietatea lor de atasamente și alegerea între utilaje cu roți sau cu șenile, excavatoarele sunt utilizate pentru toate tipurile de lucrări de construcție. Deși există o mulțime de informații despre istorie, utilizare și producătorii de excavatoare, ce anume face din excavator un excavator?

Cele 3 părți cheie ale unui excavator

Indiferent cum alegeți să le numiți, există trei secțiuni cheie pentru un excavator. Unii numesc asta șasiul de rulare, cabina și brațul, iar alții folosesc termeni precum atașamentul, cadrul de bază, trenul de rulare sau brațul, structura superioară și structura inferioară. Indiferent de cuvintele pe care le folosiți, este clar că există trei secțiuni principale de care trebuie să știți când vorbiți despre un excavator.

Cauți un excavator? Găsești pe SUNWARD o gamă largă la cel mai bun raport calitate-preț. Cere oferta aici.

Șasiul

Șasiul unui excavator cuprinde șenilele, cadrul șenilei, precum și motorul hidraulic și angrenajul. Excavatoarele cu roți au roți și o axă în loc de șenile și cadrul șenilelor, dar elementele de bază rămân aceleași. Orice tip de lamă sau accesoriu de buldozer ar fi, de asemenea, considerat o parte din șasiu.

Casa

Casa este cel mai des recunoscută ca fiind cabina excavatorului. Unii separă cabina ca o parte complet separată a unui excavator, iar alții o grupează împreună cu casa. Deși cabina de funcționare este caracteristica cea mai proeminentă, există și alte părți ale casei care sunt la fel de importante. De asemenea, casa are cadru de bază, contragreutate, reține combustibilul și motorul, precum și uleiul hidraulic și alte lichide necesare pentru a menține mașina să funcționeze fără probleme.

Brațul și atașamentul

Indiferent dacă priviți brațul cu atașamentul ca o parte sau brațul ca o parte și atașamentele ca o altă parte, ambele se bazează unul pe celălalt și sunt conectate. Acesta este motivul pentru care brațul excavatorului este adesea văzut ca a treia parte a mașinii și nu sunt separate. În general, brațul este alcătuit dintr-un braț, un băț și atașament.

Există câteva tipuri diferite de brațe care pot fi găsite pe excavatoare. Cel mai comun este brațul mono – brațul se îndoaie într-o singură direcție. Există brațe articulare care permit o rotație și o mișcare alternativă. Aceste tipuri diferite de brațe permit operatorilor să sape exact ceea ce trebuie să sape indiferent în ce tip de mediu lucrează.

Atașamente de excavatoare

Există atât de multe tipuri diferite de atașamente pentru excavatoare încât este aproape imposibil să le denumim pe toate. Cel mai bun mod de a alege un atașament este să știți exact la ce tip de proiect lucrați și care este cel mai bun instrument pentru acest lucru. Vestea bună este că există atât de multe tipuri diferite de atașamente încât va exista mereu atașamentul perfect pentru munca ta.

Cauți un excavator? Găsești pe SUNWARD o gamă largă la cel mai bun raport calitate-preț. Cere oferta aici.

2020-09-25T07:21:22+00:00 septembrie 25th, 2020|